Carole is 5 jaar in dienst

Maandagochtend 1 maart, thuis aan de keukentafel voor de laptop. Mijn collega’s zeggen een voor een af of komen gewoon niet opdagen voor onze dagelijkse Zoomcall. Een beetje teleurstellend wel. Zeker vandaag. Zeker als je weet hoe we voorgaande jubilea vierden bij ons op kantoor. Groots met verkleedpartijen, festivalbier, BN’ers en vaak veel confetti. Vandaag ben ik precies 5 jaar in dienst bij Das Buro. Dan gaat de telefoon.
collage-team

“Het is een bijzondere dag zoals je weet, dat mag natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Zorg dat je om 10 uur bij je fiets bent, daar vind je onder je zadel een routebeschrijving. De rest merk je vanzelf wel. Veel plezier.”

In de garage blijkt mijn fiets te zijn uitgedost met glimmende slingers, ballonnen en een grote zilveren 5 aan het stuur. Onder het zadel een envelop met hierin een cryptische routebeschrijving. Onder het mom van ‘Samen krijgen we Carola onder controle’ ga ik vandaag fietsend door een teststraat staat er. Ik ga op weg naar de eerste testlocatie, in mijn eentje, als volwassen vrouw op een nogal uitzinnige fiets.

 

Op een bankje aan de Bergse Plas schuif ik aan bij Baas D. Hij zit klaar met smoothies, koffiebroodjes, een ontroerend grappige speech en de eerste test. Het wordt me duidelijk dat mijn dag niet volgens plan gaat verlopen. Niet volgens míjn plan in ieder geval.

 

Met Hans doe ik een spel wat eindigt met legoblokjes verspreid over het hele lege terras in de Witte de Withstraat. Hanneke neemt me mee voor een patatje bij Bram Ladage.

 

Bij de Kunsthal paint ik by numbers met Hannah. Het lijkt nog nergens op als ik verder moet, maar dat doet er niet toe. Ik ben tenslotte de projectmanager en niet de ontwerper van ons tweeën.

 

In de koopgoot draait de creatieve Mister C. ook de rollen om. Híj geeft míj een opdracht die ik binnen tijd en budget te voltooien. Met de boodschappen die ik in deze opdracht scoorde aan mijn stuur ga ik door naar de volgende testlocatie.

 

Met Jeroen loop ik een mini-marathon langs de Kralingse Plas. Op z’n Rotterdams met een halve liter Schultenbräu in de hand en Lee Towers over de speakers.

 

Een eindje verderop zit in mijn eigen voortuin Lot klaar met de laatste test in de hand. Ik mag kiezen tussen een rode of een witte wijn. Deze test ga ik wel halen.

 

Om half vijf word ik alsnog verwacht voor onze Daily Stadup in Zoom. Nu is de rest ook op tijd. De boodschappen in het tasje aan mijn stuur blijken de ingrediënten voor mijn eigen cocktail: de CoCaroll Royal. We proosten. Op een mooie dag. Op vijf mooie jaren. Op dat we altijd wel een reden en manier vinden om het wel te vieren samen.

Cheers!
collage-team
dasburo
dasburo

More gossip

Let us keep you posted.

You want to sign up? Great news, fill in this form and we will send you the latest news, gossip and jobs.
Untitled(Required)