What a year!

2020 voorbij, 2021 begonnen! Thank god! Want wat was het een gek en lastig jaar. Er gebeurde van alles om ons heen. Door de corona-maatregelen hadden veel van onze klanten het moeilijk: theaters gingen dicht, evenementen werden afgelast, toeristen kwamen niet meer en lieve mensen verloren hun baan. Het werd stil in de Witte de Withstraat.

De struggle was real

Haperende verbindingen, ergonomisch onverantwoorde werkplekken aan de keukentafel, katten en kinderen op het toetsenbord, alleen lunchen zonder brood van Bas Bakt, geen vrijdagmiddagborrels. Het kantoor vereenzaamde en plantjes kregen te weinig water. Maar dat overleven we wel (de plantjes misschien niet).

Want terwijl veel om ons heen veranderde, veranderde een belangrijk onderdeel in onze leventjes niet. Das Buro bleef dapper weerstand bieden aan de overweldigende uitdagingen in het nieuwe normaal. Dus wij konden ons werk blijven doen. Gelukkig maar. Want dat doen we graag. Het was soms spannend en niet altijd gemakkelijk. Er werd hard gewerkt vanuit de thuiskantoren. Je kunt zeggen dat we het zelfs druk hadden. Met veel plezier en op gepaste afstand hebben we samen met oude en nieuwe opdrachtgevers veel mooie dingen gerealiseerd.

Trots op een onwerkelijk jaar

Trots zijn we daarom ook op dit onwerkelijke jaar bij Das Buro. We hebben namelijk best een indrukwekkend lijstje met successen behaald. Vinden we zelf. Het is jammer dat confetti via een beeldscherm niet werkt, anders hadden we zeker wat laten poppen.

Op de valreep vierden we live nog dat Lot 5 jaar in dienst was.
De KETEL 1 Hard Lemonade staat op de kaart en er zit nog veel meer in het vat. Of in de ketel eigenlijk.
De website van VTTI ging live in samenwerking met Erecode, en er worden nog veel meer plannen gerealiseerd.
Jeroen, onze marketingstrateeg, kreeg een vast contract.
De Amsterdamse Poort is in ontwikkeling en dat mag iedereen weten.
De producten van Zsilt staan in de winkels en webshop.
Onverwacht veel moois in de cultuursector: Operadagen Rotterdam gaat jullie verrassen volgend jaar, met Mondriaan Fonds slaan we een nieuwe weg in en de Kunsthal Rotterdam staat op het punt veel nieuwe Vrienden te maken…
Leon opende een Das Buro Tinyoffice in Eindhoven.
Met een coronacampagne voor Rivas Zorggroep mogen wij ons bescheiden steentje bijdragen in de zorg.
We starten straks het nieuwe jaar met de rebranding van een mooie nieuwe opdrachtgever.
We hebben twee spiksplinternieuwe collega’s: Hanneke en Hannah.
Het was een leuk weerzien met oude bekenden. Terug naar onze roots, we zijn weer voor de provincie Zeeland aan het werk. En last but not least, Dinand Woesthoff maakte zijn comeback.

Extravaganza Superdeluxe Tombola

Dus voor ons was het, ondanks alle ellende die er ook was afgelopen maanden, een goed jaar. Niks te klagen. We zijn gezond. We sloten het jaar ook nog eens af met de Das Buro Online Extravaganza Superdeluxe Tombola met heuse virtuele afterparty. Quizmasters Hans en Dennis weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen. Al moeten ze daarvoor zelf het hele land door om hapjes, drankjes en feestartikelen af te leveren bij hun personeel.

Maar natuurlijk kijken we ook uit naar feestjes met glitters en rookmachines en veel mensen op de Schiedamse Vest. Naar de geur van bier in het trappenhuis de dag erna. En we dromen van échte ontmoetingen. Maar zolang het nodig is doen we wat we doen volgens de regels. Voor allen die nu niet kunnen doen wat ze het liefste doen. En ondertussen genieten we van de mooie dingen die we wél met elkaar (mee)maken.

Op een geweldig 2021!

Tot op de Schiedamse Vest,
Dennis, Hans, Carole, Hannah, Hanneke, Jeroen, Leon, Lot, Lennart, Dragan, Julia, Tony