x
Das Buro Das Buro

WE'VE GOT NEWS FOR YOU!

What will these crazy guys and girls do next?! Don’t miss a thing. Read our blog, follow us on Twitter, Facebook or Instagram. Want more? Tune in to our Spotify Playlist, and set your volume to ‘are-you-nuts’!
It’s almost like being right here in the studio.

Luxor Theater | Made by Das Buro

Luxor Theater Zakelijk

Dat je in Het Luxor Theater kunt genieten van theater, muziek, musicals en meer dat weet iedereen. Maar dat het Luxor ook veel mogelijkheden biedt voor bedrijven dat is minder bekend. Het is nu tijd om bedrijven beter te laten zien hoe zij in én met het Het Luxor Theater o.a. congressen, feesten, tv-opnames en diverse complete arrangementen kunnen organiseren voor hun gasten. Wij maakten hiervoor een film en een nieuwe website: http://luxortheaterzakelijk.nl/.

ALL | Disney | Made by Das Buro

De nieuwe tv-serie Just Like Me! nu te zien op Disney Channel

‘Tommy organiseert in de Shake, een toffe juice-bar op een boot, een vloggersbijeenkomst en leert getalenteerde creators kennen zoals NinaSings, ZoëKnows en ook een fan: Max. Maar komen de bekende Listen2Liz en McSeagull ook naar het event? Tijdens de bijeenkomst helpt iedereen elkaar met het maken van nieuwe video’s en leren ze elkaar beter kennen.’ 

Vanaf 28 mei kun je kijken naar de nieuwe tv-serie Just Like Me!. Deze nieuwe lokale serie van Disney Channel wordt elke zaterdag en zondag om 08.45 uur uitgezonden in Nederland en België.

't Vosje | Made by Das Buro

Kaas, wijn en lekkernijen bij ‘t Vosje

14 Mei opende Maartje de Vos haar winkel in Breskens. Bij ‘t Vosje vind je de lekkerste kaas, wijn en andere lekkernijen. Het allerbelangrijkste product van ’t Vosje is de Biervlieter, boerenkaas volgens Gouds recept, gemaakt door de moeder van Maartje. Als je in Zeeland ben ga dan zeker eens langs bij deze bijzondere winkel met heerlijke producten in mooie verpakkingen.

NEWS & GOSSIP

ALL | Das Buro

Das Buro News & Gossip

De liever-niet-te-missen Das Buro nieuwsbrief is vandaag verstuurd. Bekijk hem hier online. En als je hem niet wilt missen, kun je je hier aanmelden.

ALL | CircusStad | Made by Das Buro

Rotterdam CircusStad – Brand New Day 2

Al sinds 2010 werken we samen met onze vrienden van Circusstad aan de promotie van circustheater. Dit jaar zorgen honderden Rotterdamse acrobaten, dansers, jongleurs op Katendrecht voor een enorm spektakel. Helemaal gratis 🙂

Komt dat zien!

ALL | Classical Next | Made by Das Buro

Classical:NEXT Festival

Van 25 t/m 28 mei vindt in de vijfde editie van Classical:NEXT plaats. Een internationale conferentie voor professionals in de internationale klassieke muziekindustrie. Tijdens Classical:NEXT vinden op donderdag 26 en vrijdag 27 mei diverse publiekstoegankelijke evenementen plaats in de Doelen en op locaties in de stad. Van experimentele avondconcerten tot openbare showcases van internationale en Nederlandse musici.

Bekijk het programma en koop je tickets hier.

ALL | De Doelen | Made by Das Buro

de Doelen Jubileumcampagne

18 Mei 1966 opende Koningin Juliana het nieuwe concert- en congresgebouw de Doelen. Dit jaar vieren we de 50e verjaardag van de Doelen! Tijdens een feestelijk jaar met mooie concerten en evenementen wordt er natuurlijk ook teruggeblikt op bijzondere verhalen uit het verleden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de openluchtexpositie op de stoep voor de Doelen.

Kijk voor alle jubileumactiviteiten op dedoelen.nl/50jaar.

ALL | Luxor Theater | Made by Das Buro

Luxor Theater Jaarbrochure 2016/2017

Het was even passen en meten maar alles voorstellingen zitten er weer in! De nieuwe jaarbrochure, helemaal in de nieuwe stijl van het Luxor, is uit. Wij kijken nu al uit naar het nieuwe theaterseizoen! Heb je de brochure nog niet in huis? Kijk en reserveer online.

ALL | De Doelen | Made by Das Buro

Sounds of China in de Doelen

Zaterdag 7 mei kun je in de Doelen naar Sounds of China. In deze eerste editie van het evenement staan de Chinese, Taiwanese en Hongkongse muziek uit de jaren zeventig en tachtig centraal. Wij ontwierpen het campagnebeeld en maakten, in twee talen, diverse uitingen rondom dit zintuig-prikkelende evenement.

Zin in een bijzondere avond? Tickets koop je hier!

ALL | Made by Das Buro | Rotterdam Danst

Rotterdam Danst Campagne

Op 15 mei organiseert Rotterdam Danst het grootste dansevent van Rotterdam. Rotterdam Danst is al langer actief in de Rotterdamse danswereld maar tot nu toe hadden zij geen eigen gezicht. Daar hebben we verandering in gebracht met een nieuw logo en een herkenbare energieke beeldtaal. De posters hangen nu in de stad!

Maak kennis met Rotterdamse Danst en koop je tickets hier.

ALL | TipJar

Tip Jar’s album ‘Let go’ op vinyl

Het album van Tip Jar is ook als vinyl-versie uitgekomen. Ons artwork nu ook voor aan de muur! Bestel hem hierzo.

Das Buro

Ondertussen bij Das Buro

Het gaat goed bij Das Buro, zo goed dat we wel wat versterking konden gebruiken. En die hebben we gevonden! Carole is sinds kort aan de slag als projectmanager en Sanne als ontwerper. Wellicht heb je ze al ontmoet en anders stellen ze zich binnenkort graag een keer aan je voor.

ALL | Edelwise

EdelWise 5 year anniversary

ALL | De Doelen | Made by Das Buro

Doelen magazine nr 12

Het Doelen magazine nr 12 is uit. Boordevol artikelen en achtergrond informatie over het 50 jarige jubileum. De jubileummaand in mei is gevuld met bijzondere concerten en grote namen die speciaal dit jaar naar de Doelen komen om het feest mee te vieren.

Made by Das Buro

Rotterdam Congress Pier

Samen met o.a. Lantaarn Venster, LP2, Luxor Theater en Ma Guise hebben we een identiteit ontwikkeld voor de nieuwste congreslocatie van Rotterdam: Rotterdam Congress Pier. De combinatie van alle partners op de Wilhelminapier maken Rotterdam Congress Pier tot een bijzondere en vernieuwende locatie waar binnen en buiten samenkomen.

ALL | SteBru

De Groene Kaap projectstijl

In opdracht van SteBru hebben we de project stijl ontwikkeld voor De Groene Kaap. Het uitgesproken karakter van Katendrecht en de groene daken vormen de basis van de stijl. Het project is gepresenteerd in een bidbook. En over een tijdje kun je de bewoner zijn van een woning tussen groen, water en stad.

ALL | De Doelen | Made by Das Buro

De Doelen brochure 2016/2017

De nieuwe serie en abonnementen-brochure van de Doelen is weer uit. Voor bezoekers die Bach al van Mozart kunnen onderscheiden, tot concerten voor kinderen vanaf twee-jarige leeftijd. Een brede programmering voor liefhebbers die muziek willen beleven. En natuurlijk de muziekcursus van Gregor Bak voor diegene die wel eens iets meer willen weten over de geschiedenis van muziek.

ALL | BNNVara | Made by Das Buro

BNN-Vara Jaaroverzicht 2015

Waar is BNN-Vara trots op en waar staan ze voor. En wat hebben ze bereikt in 2015. Alles is samenbracht in het Jaaroverzicht 2015.  Het overzicht is online te zien en als papieren versie gedrukt.

Edelwise

EdelWise: De manier van Edel

Ongelooflijk. Alweer 5 jaar geleden zaten we aan een tafeltje in Edel met Klaas en Daan te praten over een feestje. Een nieuw feestje. Iets dat de buurt samenbracht en Edel op de kaart zette.
Een paar weken later kwamen we samen om het idee voor EdelWise te bespreken. EdelWise, de manier van Edel.
De eerste editie was spannend. Met een in elkaar geknutselde fontein, wat priklichtjes en een mega-grote automatiek met verrassingsgerechten opende een nieuw idee in Amsterdam. Er waren nauwelijks 500 mensen en het was spannend hoe lang we dit vol zouden kunnen houden. Dankzij de fantastische inzet en geloof van Daan, Melvin, Onno en iedereen bij Edel en de productieskills van Klaas (Fjuze) werd EdelWise in de maanden daarna uitgebouwd tot een succes.

Rijen van honderden mensen voor de deur zijn al bijna 5 jaar het vaste beeld op de laatste vrijdag van de maand. EdelWise weet mensen aan zich te binden door te vermaken, te inspireren en te verrassen. Inmiddels met een eigen festival en vandaag met een jubileum. En iedere keer weer verrassend. Echt ongelooflijk knap. Applaus vanuit Das Buro voor Edel. En proost op Edelwise. Op naar de volgende 5!

Foto: Peter Bezemer

ALL | MuseumNacht010

Museumnacht010 2016

Museumnacht Rotterdam vindt plaats op 5 maart. Ook dit jaar ontwerpen we de identiteit en alle communicatie uitingen. Wij hebben er nu al zin in. En hier kun je alvast je tickets bestellen.

ALL | Das Buro | Made by Das Buro

Doelengeheugen

Alle verhalen van de afgelopen 50 jaar, die zich in en rond de Doelen in Rotterdam worden allemaal samengebracht op het Doelengeheugen. Samen met de Doelen en Omniscale hebben we deze website gerealiseerd. Iedereen die een leuk verhaal of herinnering aan de Doelen heeft kan dit delen en zo een bijdrage leveren aan het geheel.

ALL | Made by Das Buro | Mark Engelen

New identity and website for Mark Engelen

Mark Janssen verandert zijn naam naar Mark Engelen. En dat moet iedereen weten. We hebben zijn nieuwe huisstijl en website ontworpen. Niets staat Mark nog in de weg om de wereld te veroveren met zijn fantastische foto’s:) (site developed door Lennart)

ALL | Das Buro | TipJar

Tip Jar’s new album: Let Go

De afgelopen tijd hebben we met Arianne en Bart van Tip Jar en MarkEngelen het artwork voor het nieuwe album Let Go bedacht en ontworpen. Kadotip voor onder de kerstboom!

DESIGN PANEL VAN MARKETING TRIBUNE OORDEELT OVER DE LUXOR STIJL

ALL | Luxor Theater

De schijnwerper op de nieuwe stijl van het Luxor Theater

3 Marketeers en 3 ontwerpers oordeelden over de nieuwe visuele identiteit van het Luxor Theater. Lees het hier online en het volledige artikel lees je in het echte magazine.

ALL | De Doelen | Made by Das Buro

Doelen magazine 11

Het Doelen magazine nr 11 is uit en staat weer vol met artikelen voor de klassieke instapper en de bezoekers die de verschillen al weten tussen romantiek en barok. En met een tip van Jessica; hier koop je je tickets; Canto Ostinato En hier luister je wat je ongeveer kunt verwachten.

ALL | De Doelen | Made by Das Buro

Beethoven en Bokbier in de Doelen

Aankomende zondag is het zover. Beethoven en Bier in de Doelen. Een groot symfonisch avontuur; miniconcerten, grote symfonische uitvoeringen en een hoop aanstormend talent. En dat allemaal met een biertje in de hand.

Made by Das Buro

Luxor Photoshoot

Danny Vera, Hard Gras met o.a. Hugo Borst, Johan Derksen, Jules Deelder en The Stones zijn binnenkort te zien in het Luxor Theater en uitermate geschikt voor mannen. Ladies Nights zijn er genoeg in het theater, maar er waren nog geen Mannenavonden.

Speciaal voor deze campagne hebben we een opvallend beeld gemaakt dat de komende tijd zal worden ingezet bij de communicatie rondom de Mannenavond. Het was weer hard werken maar het is ons weer gelukt 🙂 Met superdank aan Mark Engelen voor de fotografie!

ALL | provincie Zeeland

Nieuw logo voor Provincie Zeeland

Als trotse Zeeuwen zijn we blij dat we het logo voor de provincie Zeeland hebben ontworpen! Met Zeeuwse leeuw als beeldmerk en helemaal in lijn met de Zeeland merkstijl.

100%nl | ALL | Made by Das Buro

100%nl gestyled

100%nl heeft een nieuwe huisstijl. De afgelopen tijd hebben we de gehele identiteit een nieuw uiterlijk gegeven dat past bij de positionering van het station. Het station is gevarieerd en blijft zich vernieuwen. Het oranje en het trotse Nederlandse gevoel blijven er zeker in zitten. Binnenkort zal ook de nieuwe website online zijn. Eerder hebben we al Radio 10 voorzien van een nieuwe stijl en campagne.

ALL | Das Buro

Vers bloed

Vanaf 1 september is Das Buro uitgebreid met een nieuwe ster: Sidney! Hij treedt in de voetsporen van grootheden als Remo, Emily & Ameli, Roos, Anouk, Ruiter en natuurlijk Leon. Na zijn stage bij Das Buro zal het schoolleven nooit meer hetzelfde zijn. Veel succes, welkom bij de club.

ALL | De Doelen | Made by Das Buro

De Doelen Magazine

Het vernieuwde magazine van de Doelen is gedrukt en zal binnenkort worden verspreid onder alle trouwe Doelen bezoekers en muziekliefhebbers. Voor muziekprofessoren tot mensen die de verschillen tussen Bach en Beethoven nog niet kennen. En wij gaan in ieder geval naar de muziekcursus van Gregor Bak. Dan leren we alles over de tijd dat Mozart nog in kleine zaaltjes speelde.

ALL | Chabot Museum Rotterdam | Made by Das Buro

Chabot Museum Rotterdam

Chabot Museum Rotterdam heeft een nieuw logo en binnenkort een compleet nieuwe stijl en website.

24 uur cultuur | ALL | Made by Das Buro

24 Uur Cultuur 2015

Het Rotterdamse 24 uur cultuur komt er weer aan op 12 en 13 september. Twee dagen lang openen alle culturele instellingen hun deuren en zijn er voorstellingen, exposities, workshop,… te beven. De 24 uurs cultuurmachine zorgt ervoor dat jij genoeg inspiratie krijgt en het juiste aanbod kunt kiezen om een heel seizoen alles op cultureel gebied mee te maken.

ALL | Made by Das Buro

Rotterdam Make It Happen identity

In samenwerking met IN10 hebben we de huisstijl voor ‘Rotterdam, Make it Happen’ ontwikkeld.

ALL | Kunsthal | Made by Das Buro

Do it van Hans Ulrich Orbist in de Kunsthal Rotterdam

7 juli opent de tentoonstelling Do it in de Kunsthal Rotterdam. Do it is een never-ending-exhibition door curator Hans Ulrich Orbist bedacht. Ongeveer 500 kunstwerken, waaronder werk van Sol le Wit, Boltanski en Gilbert en George, werden beschreven en samengebracht in de vorm van een boek. Deze beschrijvingen worden geïnterpreteerd door Rotterdamse kunstenaars. Waardoor de kunstwerken een nieuwe invulling of uiterlijk krijgen. Een groot deel van de werken zijn door de bezoeker aan te vullen of bestaan niet zonder de bezoeker. Tot 30 augustus te zien in de Kunsthal.

ALL | Edelwise | Made by Das Buro

EdelWise aan Zee

25 juli is het zover; EdelWise Festival. Dit jaar niet in het Rembrandtpark, maar aan Zee. Bij strandpaviljoen Rapa Nui van 13.30 tot 23.30 uur.

ALL | Luxor Theater | Made by Das Buro

Luxor Theater door heel de stad

De verkoop voor het nieuwe theater seizoen van Luxor Theater Rotterdam is van start gegaan. En heel Rotterdam kan het weten door een duidelijke campagne door heel de stad. Kaarten voor al die leuke voorstellingen kun je natuurlijk gewoon bestellen. X van Das Buro.

ALL | De Doelen | Made by Das Buro

De Doelen Concertoverzicht

Naast de seizoensbrochure voor De Doelen hebben we het concert overzicht van 2015/2016 ontworpen. Alle concerten overzichtelijk bij elkaar. En al gedeeltelijk in de nieuwe visuele identiteit van De Doelen.

ALL | Luxor Theater | Made by Das Buro

Luxor Theater Seizoensbrochure

Voor Luxor Theater Rotterdam zijn we druk bezig met de visuele identiteit. In de tussentijd hebben we de seizoensbrochure ontworpen en de Blocks website van het Luxor voorzien van een stevige Luxor laag.

ALL | Edelwise | Made by Das Buro

Edelwise website online

Edelwise, Experimental Friday, dat nu alweer 4 jaar lang een succes is in Amsterdam, heeft een nieuwe stijl. En een nieuwe website. Check hier de volgende edities om ook eens een kijkje te nemen.

Luxor Theater Rotterdam chooses for Das Buro, and right they are!

ALL | Made by Das Buro

Luxor Theater Rotterdam

Heel blij zijn we met zo’n leuke opdrachtgever als het Luxor. We zijn veld onderzoek gaan doen en hebben Brigitte Kaandorp, Warhorse en Frans Bauer allemaal in een week tijd van dichtbij mee mogen maken. En dat was al een hele belevenis.

ALL | CircusStad | Made by Das Buro

CircusStad Rotterdam Making of

Samen met Codarts studenten, Simple Studio, Creatieve Kwesties en Rotterdam CircusStad zelf, hadden we een goede avond in de Fenixloodsen. Tijdens de photoshoot voor de CircusStad uitingen. Wat een energie!

 

ALL | De Doelen | Made by Das Buro

Bestel nu je tickets voor De Doelen concerten!

De 2015 / 2016 brochure voor De Doelen is gedrukt en daar zijn we trots op. Alle series concerten in een dik overzicht. Voor de die-hard klassieke muziek luisteraar alles in een duidelijk overzicht En voor degene die wel eens naar een klassiek concert zou willen gaan een begrijpelijke verhalen en aanbevelingen.